Tre alternativ till traditionella nyårslöften

Vid varje års slut, ofta på nyårsafton, gör människor ibland storslagna uttalanden om en betydande förändring de skulle vilja genomföra under det kommande året. Men många håller inte fast vid dessa nyårslöften. Faktum är att i slutet av januari har ungefär 40% av människorna gett upp. I juni har hälften helt glömt bort att de ens satte upp ett löfte. Vid årets slut har mindre än en fjärdedel uppnått sitt mål.

Med andra ord, du är inte ensam om du har brutit ett nyårslöfte. Många ambitioner faller kort därför att de är orealistiska. Istället för att sätta upp ett alltför ambitiöst löfte, låt oss börja året lite annorlunda den här gången.

Här är några alternativ till ett traditionellt nyårslöfte som kan ställa in dig på framgång.

Tips #1: Ändra en liten sak Varje Månad

Att skapa ett stort mål kan framkalla negativitet och stress när framstegen är långsamma, vilket i slutändan kan hindra din framgång. Så istället för att fokusera på det ena, enskilda målet, kan du fokusera på små delmål.

Varje månad, välj ett område i ditt liv som du skulle vilja fokusera på och välj en konkret åtgärd inom det området. Till exempel, du kan välja att arbeta på att vara bättre organiserad under en månad, med det enkla målet att bädda din säng varje morgon. I slutet av månaden kommer du att ha skapat en känsla av prestation och en hälsosam vana. Om du gör detta varje månad i tolv månader, kan du bygga upp en ny praxis under årets gång.

Tips #2: Skapa en Bucket list

Istället för att fokusera på att hitta den ena saken att ändra i år, skriv ner alla prestationer eller äventyr du skulle vilja uppnå under det nya året. Inkludera en rad saker från seriösa till roliga. Placera den på en plats där du kan se den dagligen, som på dörren till ditt kylskåp. Sätt inte upp några tidsfrister.

När året går framåt, återbesök bucket listan då och då. Passa in sakerna i ditt schema när du kan. Bjud in familj och vänner att dela äventyren på din bucket list med dig.

I slutet av året kommer du bli positivt överraskad över hur många saker du har bockat av på din bucket list, hur mycket du har uppnått, och du kan reflektera positivt över dina äventyr och upplevelser.

Tips #3. Välj ett Ledord

Välj helt enkelt ett handlingsspecifikt ord som kommer från ditt hjärta som du vill att människor runt omkring dig ska se hos dig. Ge. Tacksamhet. Medkänsla. Välj det du känner inuti dig och använd det ordet som din mentala och känslomässiga GPS under året.

Reflektera över ditt ledord och använd det för att inspirera dina handlingar, dina meddelanden och dina val. I slutet av året kommer du troligtvis att se tillbaka på den mängd positivitet du har fört in i världen – både för dig själv och andra.

Enkelhet leder till Framgång

Om du känner dig avskräckt från att sätta upp ännu ett löfte på grund av tidigare misslyckanden, kom ihåg att hålla saker enkla kan vara den bästa vägen till framgång. Trots allt leder mindre, mer uppnåbara milstolpar ofta till större prestationer.

Med ett av de tre alternativen ovan, eller någon variation på dem, är du mer benägen att se tillbaka på ett år av tillväxt som du kan vara stolt över. Du kan också finna dig själv på en väg mot ännu större framsteg i framtiden!